PERSCONFERENTIE: Interreligieus en levensbeschouwelijk gesprek voor en door Brusselse vrouwen

Lancering 3e editie Glimp, een platform voor interreligieuze en levensbeschouwelijke dialoog

Woensdag 21 februari 2018 — Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets

nodigt u graag uit op de persbrunch naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Glimp  en de interreligieuze en levensbeschouwelijke dialoog door en voor Brusselse vrouwen

Woensdag 28/2 om 11.00 u

Les Filles, Oude Graanmarkt 46 – 1000 Brussel

 

Glimp

Het is belangrijk om verschillende religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen te verbinden. Uit een Brusselse studie over jongeren (Vettenburg, 2011) blijkt dat zij het meest openstaan voor sociale contacten met de eigen levensbeschouwelijke groep of de daarbij aanleunende groepen. Er is een grote (zelfgekozen) afstand tussen strikt praktiserende moslims en joden enerzijds, en anderzijds tussen niet-praktiserende christenen en moslims. Om contacten tussen elkaar te stimuleren is kennis over de ander onmisbaar. Daarom lanceert het Brussels gewest nu al voor de 3e keer “Glimp”, deze keer voor en door Brusselse vrouwen. In deze editie gaan vrouwen van de anglicaanse, joodse, katholieke, moslim, orthodoxe, protestantse, evangelisch protestantse en vrijzinnige gemeenschap met elkaar in dialoog, wat telkens boeiende verhalen oplevert.

Debat voor en door Brusselse vrouwen

Met  deze 3e editie wil Glimp ook andere Brusselaars – en geïnteresseerden tot ver buiten de gewestgrenzen -  tot inspirerende dialogen aanzetten.

Daarom organiseert Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets – in aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart - een interreligieus en levensbeschouwelijk gesprek met Brusselse vrouwen.

Net zoals in Glimp, zullen Brusselse vrouwen met diverse religieuze en levensbeschouwelijke achtergronden in dialoog gaan met elkaar.

Met dit project willen we Brusselse vrouwen verbinden, ongeacht hun geloofsovertuiging. Samenleven begint bij wederzijds begrip. – Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen

Programma:

 

11.00 u          Welkom

11.15 u          Inleiding door Lisbeth Imbo, moderator

11.20 u          Toelichting Glimp door Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets  

11.30 u           Interreligieus en levensbeschouwelijk gesprek door en voor Brusselse vrouwen

12.15 u           Q&A

 

 

Contact:

Eric Laureys

Woordvoerder van de Staatssecretaris

M: +32 489/933 325

E: elaureys@gov.brussels