Persbericht: Derde Glimp vol girlpower

Brussels interreligieus magazine volledig in het teken van de vrouw

Woensdag 28 februari 2018 — Brussel – Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, lanceerde vandaag samen met Brusselse vrouwen met diverse religieuze en levensbeschouwelijke achtergronden, de derde editie van “Glimp”.

“Religies en levensbeschouwingen verrijken het leven. Toch kennen de Brusselaars niet altijd de religies of perspectieven van de ander. Door het woord te geven aan diverse vrouwen wil ik de Brusselaars en de rest van de wereld tonen dat er meer is dat ons bindt, dan dat ons scheidt.” – Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen

 

In Brussel leven vele gemeenschappen, religies en levensbeschouwingen samen.  Toch leven we soms meer naast elkaar dan met elkaar. Uit enquêtes blijkt bijvoorbeeld een grote afstand tussen enerzijds praktiserende moslims en joodse jongeren en anderzijds tussen niet-praktiserende christenen en moslims (zie tabel uit JOP, Vettenburg, VUB 2011).

In deze editie gingen 8 sterke vrouwen van de anglicaanse, joodse, katholieke, moslim, orthodoxe, protestantse, evangelisch protestantse en vrijzinnige gemeenschap in telkens vier maal twee dialogen, wat boeiende verhalen en veel wederzijdse inspiratie opleverde.

Bianca Debaets: “Ik vind het extra belangrijk om vrouwen een podium te geven omdat we weten uit onderzoek dat de netwerken van vrouwen diverser zijn dan die van mannen. In een grootstad kunnen zij voortrekkers zijn in het bruggen bouwen tussen verschillende levensbeschouwingen en gemeenschappen.”

De inspirerende dialogen vonden hun weerslag in een aantrekkelijk vormgegeven format. Het magazine zal op 15.000 exemplaren verspreid worden o.a. in Brusselse bibliotheken, jeugdhuizen en via scholen. Glimp verschijnt ook als longread: www.glimp.brussels (NL) & www.lueurs.brussels (FR).

 

 

 

LUEURS / GLIMP

Eric Laureys Woordvoerder van de Staatssecretaris